Cursussen voor Ventilatie
2-in-1 pakket: Masterclasses Woningen
De techniek in woningen wordt steeds uitgebreider. Warmtepompen, betonkernactivering, PV, luchtaanvoer via de bodem (of AWW systemen), douche WTW, etc.  Ook aan isolatie worden steeds hogere eisen gesteld. Dit pakket (bestaande uit de Masterclasses Bouwfysica en Installaties) is bestemd om de techniek te leren doorgronden, die bijdraagt aan een behaaglijk en gezond binnenklimaat, zonder hoge energiekosten. […]
lees meer »
Erkende Maatregellijsten Training
De Erkende Maatregellijsten zijn nu wettelijk van kracht. In artikel 2.16 worden deze maatregelen besproken. Hoe herken ik die maatregelen? Wat is de werking? Hoe is de relatie met de EED (Energy Efficiency Directive), de EPA (Energie Prestatie Advies / Energielabel), de EPK (Energie Prestatie Keur) etc.
lees meer »
Energiedeskundige bij Omgevingsdiensten
Veel milieuafdelingen willen naast de algemene verhoging van het kennisniveau op het gebied van energie ook kennis concentreren bij specialisten. Deze energiespecialisten vormen het aanspreekpunt voor collega’s binnen de omgevingsdienst.  
lees meer »
Individuele training beoordelen EEP of energiemaatregel
Het is voor de uitvoerenden vrijwel onmogelijk om alle nieuwe ontwikkelingen en alle technieken (en hun energiegedrag in een bepaalde branche) goed te kennen. Toch is er regelmatig behoefte aan diepgaande expertise van een apparaat of maatregelen.
lees meer »
Energieonderzoek rapport beoordelen
Omgevingsdiensten kunnen een inrichting (bedrijf of organisatie) opdracht geven om alle mogelijkheden tot energiebesparing bij dat bedrijf te inventariseren. Maar zijn ook werkelijk alle besparingsmogelijkheden in het rapport opgenomen, of is er alleen maar een willekeurige selectie gemaakt?
lees meer »
Klimaatregelingen optimaliseren
Bij veel gebouwen blijkt dat de regelingen van klimaatinstallaties dusdanig slecht zijn ingesteld dat daardoor een meerverbruik van vele tientallen procenten ontstaat. Tijdens deze cursus leert u welke mogelijkheden een goede regelinstallatie behoort te bevatten en welke waarde de verschillende setpoints behoren te hebben.
lees meer »
Workshop voor Non-Profit instellingen
Energie gaat een steeds groter deel van het uitmaken van de begroting van non-profit instellingen. De wens om te besparen is er wel. Er zijn vaak ook wel vrijwilligers te vinden. Maar hoe pak je het verlagen van het energiekosten aan?
lees meer »
Gezond, comfortabel en energie zuinig
Het binnenklimaat is in veel gebouwen slecht, terwijl een mens daar het grootse deel van zijn/haar leven verblijft. Het resultaat van het langdurig verblijven in een ruimte met een ongezond binnenmilieu is een slechtere gezondheid. Onderzoek heeft veelvuldig aangetoond dat daarbij het leervermogen en de productiviteit vele procenten daalt en het ziekteverzuim stijgt. Het verbeteren van de kwaliteit van het binnenmilieu is zeer rendabel.
lees meer »
Workshop: Energie besparen voor VvE’s
U wilt gaan besparen, maar waar moet u beginnen? Begint u met de aanschaf van nieuwe verlichting, een zonnepaneel, of eerst met isolatie? Deze workshop leert u om met een andere bril naar uw complex te kijken. U krijgt ‘huiswerk’ mee. Enige weken later komen we weer bij elkaar om de resultaten van uw ‘huiswerk’ te bespreken.
lees meer »
Zomers een koelere woning (voor bewoners)
Door het broeikaseffect wordt het steeds warmer. Toch willen wij in de zomer een koele woning. Door steeds beter geïsoleerde woningen wordt binnengekomen zonnewarmte steeds beter vastgehouden. Overal zien we overlastgevende en energieverslindende airco-units aan de huizen verschijnen. Hoe kan het in een woning ook op bloedhete dagen behaaglijk blijven?
lees meer »
Ventileren; de gezonde woning
In meer dan 50% van de woningen is de lucht die u inademt niet goed. Dit blijkt uit vele onderzoeken. het gevolg is slechter slapen en hoofdpijn. Is ventileren duur? Hoeveel is nodig? In deze cursus leert u hoe een woning voldoende verse lucht krijgt. Wat het verschil is tussen ventileren door ramen te openen, het ventileren via roosters en ventileren met een ventilator. Hoeveel ventilatie is in welke ruimte nodig? Is mechanische balansventilatie nu (on-) gezond?
lees meer »
Basiscursus energie voor het bevoegd gezag
De basis cursus energie-efficiency geeft een medewerker van een omgevingsdienst (of RUD of gemeente) de kennis die noodzakelijk is om het onderwerp ‘energie’ wel te durven behandelen. Veel toezichthouders en handhavers hebben weinig kennis van energiebesparingsmogelijkheden. Het gevolg is dat bij bedrijfsbezoeken het onderwerp “energie-efficiency” niet voldoende, of helemaal ‘niet’ behandeld wordt. In deze cursus wordt behandeld wat de BBT (Best Beschikbare Techniek) is in bepaalde situaties. Bij het behandelen van de ‘techniek’ wordt natuurlijk ook de bijbehorende beschrijving uit de Erkende Maatregelen Lijsten behandeld.
lees meer »
Masterclass Ventilatie en Luchtbehandeling
Gezonde lucht in gebouwen is helaas niet altijd een vanzelfsprekendheid. Welke eisen kunnen er gesteld worden aan de binnenlucht en hoe kan daar met een mechanische ventilatiesysteem zo energie-efficiënt mogelijk op ingespeeld worden.
lees meer »
Masterclass Installatie techniek in woningen
Vroeger had een woning in de woonkamer een kachel en in de keuken een geiser. Er komen steeds meer verschillende mogelijkheden om de klimatisering in woningen te regelen. In deze cursus worden de veel voorkomende technieken uitgelegd. Hoe kunnen ze energie-efficiënter toegepast worden.
lees meer »
Incompany Cursus 
 
Al onze cursussen kunnen vanzelfsprekend ook bij u op locatie worden gegeven. Voor meer informatie kunt u ons bellen: 070 – 315 57 15.
lees meer »
Cursus op maat voor u
 
Vindt u niet wat u zoekt? Heeft u heel specifieke wensen? Energy-Academy heeft naast de cursussen op de site ca 80 cursussen op de plank.
lees meer »