EPA-U Certificaat Bestaande Utiliteit

U leert alle procedurele kennis, noodzakelijk voor degene die een EPA-U-certificaat (energielabel) wil gaan afgeven. Ook wordt er een echt pand geïnventariseerd en in de software verwerkt. De docenten laten u tegen alle mogelijk valkuilen aanlopen zodat u bij het CITO-examen en in de praktijk voortvarend aan de slag kan.

Cursus inhoud

EPA-U cursus

Meijer Energie- & Milieumanagement is al jaren een koploper in het opleiden van EPA adviseurs en het uitvoeren van energieonderzoeken in onder andere utiliteitsgebouwen. Deze combinatie van ervaring en praktijkkennis is geïntegreerd in de EPA-U cursus.  In onze EPA-U cursus komen alle aspecten aan de orde (techniek, software, protocol) die noodzakelijk zijn om een goed EPA-U advies bij uw klant [..]

Sku
UL
Description
UL
Product Options
#OptionPrice
Shipping
Shipping Rate: F

EPA-U cursus

Meijer Energie- & Milieumanagement is al jaren een koploper in het opleiden van EPA adviseurs en het uitvoeren van energieonderzoeken in onder andere utiliteitsgebouwen. Deze combinatie van ervaring en praktijkkennis is geïntegreerd in de EPA-U cursus.  In onze EPA-U cursus komen alle aspecten aan de orde (techniek, software, protocol) die noodzakelijk zijn om een goed EPA-U advies bij uw klant te brengen.


Een cursus geeft alleen een goed resultaat wanneer u als cursist actief betrokken wordt bij de materie. Daarom geven wij de cursus inhoud met wisselende lesvormen. Deze worden ondersteund met video, cases, sheets, praktijkfoto’s, monsters van isolatiematerialen, rekenoefeningen, discussiethema’s, etc.  Meijer E&M maakt ook zelf volop labels (dus wij praten vanuit de praktijk) en heeft meegeschreven aan de CITO-examens (dus weet wat er van u verwacht wordt).


Welke onderwerpen worden o.a. behandeld?

 • Beleid en wetgeving rond EPA-U.
 • Berekeningsmethodiek.
 • Meetprotocollen.
 • Overzicht bouwfysica en installatietechniek onderdelen voor label.
 • Werken met de software.
 • Theorie van intake en gebouwopname.
 • Praktijk: Het werkelijk opnemen van een eenvoudig Utiliteits-pand.
 • Hands-on:
  • Invoeren van het gebouw in de software.
  • Invoeren van de installaties: verwarming, ventilatie, koeling, verlichting.
 • Certificering, kwaliteitshandboek en de BRL 9500.

Wij kiezen voor kleine cursusgroepen (meestal ca 5 tot 8 personen) zodat u alle aandacht krijgt en de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.


Uit onderzoek van ISSO blijkt dat van van alle opleidingsinstituten, de cursisten die bij Meijer zijn opgeleid, het hoogste slagingspercentage hebben.


Onze EPA cursussen worden met een gemiddelde rapportcijfer van 8,5 gewaardeerd.

Sku
UL
Description
UL
Product Options
#OptionPrice
Shipping
Shipping Rate: F
lees meer..
Cursusdata, locatie Er zijn op dit moment geen data gepland. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
Cursus duur 3 dagen
Prijs per deelnemer € 995,- (excl. BTW)
Doelgroep Deze driedaagse basiscursus is bedoeld voor degene die een EPA-U-label wil gaan afgeven en de techniekkennis zelf al heeft.