Cursussen voor EPA-Utiliteit%20adviseur
EP-Utiliteitsbouw adviseur Basisopname
U wilt graag uw vakbekwaam voor EP-U Basis adviseur behalen? Met de opleiding EP-U Basis leert u alles over de nieuwe rekenmethodiek (NTA 8800) en de nieuwe opnameprotocollen. Tevens bent u dan goed voorbereid op het landelijk initieel examen EP-U Basis verzorgd door CITO en ’t Examenpark.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen zonder een vakbekwaamheid die de energieprestatie van bestaande utiliteitsgebouwen willen opstellen. Hiervoor dient u een initieel examen EP-U Basis af te leggen. Deze opleiding bereidt u optimaal op deze examens voor.
lees meer »
NTA 8800 & BENG: opvolger van EPA & EPC
Wat verandert er aan EPA-methoden en wat betekent dat voor uw vakbekwaamheid? Wij bieden cursussen aan voor nieuwe adviseurs, bijscholingscursussen voor huidige EPA-W- en EPA-U-adviseurs, maar ook cursussen voor de mensen die nu EPC-/EPG-berekeningen opstellen en anderen die in 2021 vakbekwaam willen zijn om BENG-berekeningen en Energielabels voor gebouwen op te mogen stellen.
lees meer »
6-in-1 pakket: Masterclasses Utiliteit
Utiliteitsgebouwen kennen een grote diversiteit aan technieken, zoals uiteenlopende ventilatie- en verwarmingssystemen. In 6 dagen leert u hoe een behaaglijk, gezond binnenklimaat kan worden behaald, door middel van isolatie, verwarming, ventilatie, verlichting, koeling en nieuwe (maar inmiddels bewezen!) technieken, zonder onnodig energie te verspillen.
lees meer »
Klimaatregelingen optimaliseren
Bij veel gebouwen blijkt dat de regelingen van klimaatinstallaties dusdanig slecht zijn ingesteld dat daardoor een meerverbruik van vele tientallen procenten ontstaat. Tijdens deze cursus leert u welke mogelijkheden een goede regelinstallatie behoort te bevatten en welke waarde de verschillende setpoints behoren te hebben.
lees meer »
Gezond, comfortabel en energie zuinig
Het binnenklimaat is in veel gebouwen slecht, terwijl een mens daar het grootse deel van zijn/haar leven verblijft. Het resultaat van het langdurig verblijven in een ruimte met een ongezond binnenmilieu is een slechtere gezondheid. Onderzoek heeft veelvuldig aangetoond dat daarbij het leervermogen en de productiviteit vele procenten daalt en het ziekteverzuim stijgt. Het verbeteren van de kwaliteit van het binnenmilieu is zeer rendabel.
lees meer »
Biomassaverbranding
 
Deze cursus biedt voldoende kennis om met ‘biomassaverbranding’ aan de slag te gaan. De cursist kan niet alleen beoordelen welke toepassingsmogelijkheden er zijn voor biomassa en biomassa-installaties, maar ook kan in veel gevallen advies worden gegeven hoe een bestaande installatie geoptimaliseerd kan worden (BBT Best Beschikbare Techniek) in bepaalde situaties. Tijdens de cursus worden niet alleen de verschillende technieken behandeld, maar ook emissies, brandstofkeuzen en haalbaarheid.
lees meer »
Masterclass Isolatie, theorie en praktijk
De goedkoopste warmte is de warmte die u niet nodig heeft. Energiekosten worden elk jaar hoger. Isoleren is de eerste stap van de Trias Energetica.
lees meer »
Masterclass Verwarming; Gasgestookte installatie
Elk kantoor of bedrijfsgebouw heeft verwarming. Meestal is dit een CV-ketel. Deze cursus leert u de in- en out’s van deze wijze van verwarmen. Na afloop bent u een goede gesprekspartner van de CV-installateur.
lees meer »
Masterclass Verlichtingstechniek
Licht bepaald voor een belangrijk deel het energieverbruik van panden. Licht heeft ook een grote invloed op de sfeerbeleving, gezondheid en productiviteit van mensen. Beter gebruik van daglicht tot de powerfactor van led-verlichting, van energie-efficiency van lampen tot de invloed van licht op mens en plant.
lees meer »
Masterclass Ventilatie en Luchtbehandeling
Gezonde lucht in gebouwen is helaas niet altijd een vanzelfsprekendheid. Welke eisen kunnen er gesteld worden aan de binnenlucht en hoe kan daar met een mechanische ventilatiesysteem zo energie-efficiënt mogelijk op ingespeeld worden.
lees meer »
Masterclass Nieuwe, bewezen technieken
De best beschikbare techniek in gebouwen verandert razendsnel. Wat vorig jaar nog ‘onrendabel’ of ‘onbetrouwbaar’ was, is vandaag al stand der techniek. Vooral allerlei technieken die met minder (fossiele) energie bijdragen aan de werk- en leefomgeving maken snel opgang. Kansrijke nieuwe technieken (mits rendabel toe te passen) worden op deze cursusdag besproken.
lees meer »
Masterclass Koeling; Techniek & koelbehoefte
Het wordt steeds warmer. Elektriciteitsverbruik voor koeling bepaalt steeds meer de hoogte van de energierekening. Wij verdiepen ons in het koel houden van leef- en werkruimten, maar ook in de techniek bij productkoeling. Zowel de principes van koeltechniek als de besparingsmogelijkheden zijn voor u na deze cursus een bekend terrein.
lees meer »
Binnenmilieu ep

Een mens verblijft het grootste deel van zijn/haar leven in een gebouw. Het binnenklimaat is vaak slecht. Hoe dit te verbeteren? Daarvoor heeft ISSO publicatie 82-4 ontwikkeld waarmee een binnen-milieuprofiel kan worden bepaald. Tijdens deze cursus leert u welke zaken van belang zijn voor het beoordelen van een het binnenmilieuprofiel (en hoe dit te verbeteren is).
lees meer »
Training-on-the-Job
 
Van het leerboekje en theorie naar de praktijk. Dat is vaak een (te) grote stap. Door ‘Training-on-the-Job’ leert u, in uw eigen praktijk, de theorie te vertalen naar uw dagelijkse werk.
lees meer »
Incompany Cursus 
 
Al onze cursussen kunnen vanzelfsprekend ook bij u op locatie worden gegeven. Voor meer informatie kunt u ons bellen: 070 – 315 57 15.
lees meer »