Comfort & gezonde omgeving voor bewoners

Van welke aspecten is het afhankelijk of u het comfortabel vindt? Wat heeft lucht- en stralingstemperatuur, of absolute en relatieve luchtvochtigheid hiermee te maken? U leert ook waardoor schimmel en ongedierte in een slecht binnenmilieu ontstaat. Deze cursus geeft u de basiskennis die gewenst is voor diverse andere cursussen.

Cursus inhoud

Wat zijn de belangrijkste factoren voor het behaaglijk hebben in uw woon- of werkomgeving? Hoe kunnen deze factoren beïnvloed worden? U leert dat het vaak eenvoudige dingen zijn die het comfort bepalen (maar met een klimaatinstallatie toch moeilijk te regelen). U leert verder dat, als in de winter de lucht te droog wordt, een dure bevochtiger de slechtste oplossing is. [..]

Wat zijn de belangrijkste factoren voor het behaaglijk hebben in uw woon- of werkomgeving? Hoe kunnen deze factoren beïnvloed worden? U leert dat het vaak eenvoudige dingen zijn die het comfort bepalen (maar met een klimaatinstallatie toch moeilijk te regelen). U leert verder dat, als in de winter de lucht te droog wordt, een dure bevochtiger de slechtste oplossing is. Besproken wordt hoe koude voeten en ‘tocht’ voorkomen wordt. U leert zelfs hoe u voorkomt dat u het op een heerlijke BBQ-zomeravond (te) snel koud krijgt als u buiten zit.

 

Maar soms is het ook te vochtig. Wat zijn daarvan de oorzaken en hoe zijn de gevolgen te minimaliseren? Hoe voorkom ik schimmel? Wat zijn de oorzaken van condensatie op het raam (aan de binnen– en buitenzijde van het glas)? Al deze onderwerpen worden behandeld.

 

Deze cursus geeft een goed fundament om de werking, de noodzaak van inregeling en de ontstane problemen bij isolatie, verwarming, koeling en ventilatie te kunnen begrijpen.

 

Voor het volgen van onderstaande trainingen (ook op deze site aangeboden) is de kennis en inzicht die u krijgt van deze basiscursus “behaaglijk binnenklimaat, vocht- en schimmelbestrijding” onontbeerlijk.

  • Ramen; zicht op comfort en energie
  • Minder warmteverlies door aanbrengen isolatie
  • Ventileren; de gezonde woning
  • In de hete zomer een koele woning
lees meer..
Cursusdata, locatie Er zijn op dit moment geen data gepland. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
Cursus duur 1 dagdeel
Prijs per deelnemer € 250,- (excl. BTW)
Doelgroep VvE-beheerders, woningeigenaren, adviseurs, aannemers, huurders, project- en mutatieopzichters, woningcorporaties, EPA-adviseurs, architecten, energie-adviseurs, energiecoördinatoren, facilitaire managers, gebouwbeheerders, medewerkers technische dienst, ARBO-medewerkers, GGD-inspecteurs, milieudienst- of omgevingsdienstmedewerkers, BWT-medewerkers, installateurs, werkvoorbereiders, (bouwkundige) medewerkers, allen die meer willen weten over het binnenklimaat.