Ramen; zicht op comfort voor bewoners

Licht en uitzicht behoren bij de belangrijkste zaken in de woonomgeving. Ramen zijn hiervoor onontbeerlijk. Maar ramen kunnen ook een oorzaak zijn van koudestraling, tocht en warmteverlies. In de zomer kan het juist de oorzaak zijn van warmteoverlast. In deze cursus leert u welke eisen u aan nieuwe beglazing kan stellen.

Cursus inhoud

Gewoon ‘dubbel glas’ was, als vervanger van enkel glas, al een hele verbetering. Maar dubbel glas kan nu eigenlijk naar het museum (of afvalbrengstation).


Welke ontwikkelingen zijn er? Waar moet ik op letten als ik glas bestel? Hoe kan ik voorkomen dat het te warm wordt in de woning (of in de winter te koud)? Is er speciale beglazing in de [..]

Gewoon ‘dubbel glas’ was, als vervanger van enkel glas, al een hele verbetering. Maar dubbel glas kan nu eigenlijk naar het museum (of afvalbrengstation).


Welke ontwikkelingen zijn er? Waar moet ik op letten als ik glas bestel? Hoe kan ik voorkomen dat het te warm wordt in de woning (of in de winter te koud)? Is er speciale beglazing in de badkamer nodig? Waarom is ‘gewoon dubbel glas’ een volledig verouderde techniek? Welke technische eisen kan ik stellen? Waar moet ik nog meer op letten? Er is speciaal ‘renovatieglas’. Hoe werkt dat? Is het goed isolerend?


De ‘glastechniek’ heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Glas is best prijzig. Is het rendabel om enkel glas te vervangen? En als er al dubbel glas geplaatst is? Hoeveel kan ik besparen en wat kost het? Hoe herken ik wat voor glas ik in mijn ramen heb zitten?


Als u deze cursus gevolgd heeft weet u waar u op moet letten en laat u zich geen ‘matige beglazing’ meer verkopen, maar weet u hoe u het beste glas in uw situatie verkrijgt.

lees meer..
Cursusdata, locatie Er zijn op dit moment geen data gepland. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
Cursus duur 1 dagdeel
Prijs per deelnemer € 250,- (excl. BTW)
Doelgroep Voor wie VvE-beheerders, woning eigenaren, adviseurs, aannemers, medewerkers van woningcorporaties, EPA-adviseurs, architecten, energie-adviseurs, klimaatcoördinatoren, facilitaire managers, gebouwbeheerders, medewerkers technische dienst, ARBO-medewerkers, GGD-inspecteurs, inspecteurs BWT, BWT-medewerkers, werkvoorbereiders, medewerkers van ontwikkelaars, bouwers, (bouwkundige) medewerkers, allen die meer willen weten over glas in ramen.