Masterclass Koeling; Techniek & koelbehoefte

Het wordt steeds warmer. Elektriciteitsverbruik voor koeling bepaalt steeds meer de hoogte van de energierekening. Wij verdiepen ons in het koel houden van leef- en werkruimten, maar ook in de techniek bij productkoeling. Zowel de principes van koeltechniek als de besparingsmogelijkheden zijn voor u na deze cursus een bekend terrein.

Cursus inhoud

Elektrische koeling is steeds groter wordende elektriciteitsverbruiker. De cursus is opgebouwd volgens het principe van de Trias Energetica.


Hoe wordt de koudebehoefte, zonder hoge kosten, zo laag mogelijk gemaakt. Wat is het principe van elektrische compressie-koeltechniek? Hoe kan de werking van de compressor, de condensor en de verdamper energie-efficiënter gemaakt worden? Welke besparingsmogelijkheden zijn er? (Dat zijn er vele). Wat wordt er bedoeld [..]

Elektrische koeling is steeds groter wordende elektriciteitsverbruiker. De cursus is opgebouwd volgens het principe van de Trias Energetica.


Hoe wordt de koudebehoefte, zonder hoge kosten, zo laag mogelijk gemaakt. Wat is het principe van elektrische compressie-koeltechniek? Hoe kan de werking van de compressor, de condensor en de verdamper energie-efficiënter gemaakt worden? Welke besparingsmogelijkheden zijn er? (Dat zijn er vele). Wat wordt er bedoeld met termen als SPF, SCOP en SEER.


 

Wat zijn de ontwikkelingen over het koelmedium (bijv. r22 ). Hoe werkt absorptie- en dauwpuntkoeling? Dit kan in bepaalde situaties zeer energie-efficiënt en dus zeer voordelig zijn.


Zelfs het gebruik van grondbuizen en zomernachtkoeling is na deze cursus voor u een bekend systeem.


Deze cursus is GEEN cursus waarbij allerlei gedetailleerde koeltechnische berekeningen worden aangeleerd. Het gaat vooral om het begrijpen van de techniek en het herkennen van de besparingsmogelijkheden.


Alle facetten van koeling in gebouwen (en productkoeling) worden behandeld. Na het volgen van deze cursus bent u beter in staat te communiceren over koeltechniek bij productkoeling en koeling in de woon- en werkomgeving.

lees meer..
Cursusdata, locatie 4-07-2024 (online of klassikaal)
» nog 8 plaatsen
9-12-2024 (online of klassikaal)
» nog 8 plaatsen
Cursus duur 1 dag
Prijs per deelnemer € 395,- (excl. BTW)
Doelgroep Medewerkers omgevingsdienst, GGD- en Arbodienst medewerkers, EPA-U adviseurs, beleidsmedewerkers, energiebesparingsdeskundigen, installateurs, technische medewerkers van woningbouwverenigingen, iedereen die de het energieverbruik wil verlagen en beroepsmatig bezig is met energie.