Stroom opwekken (PV) voor bewoners

Er is (ook in Nederland) volop zonne-energie. De zon geeft in één uur voldoende energie aan de aarde om de gehele wereldbevolking 365 dagen van alle benodigde energie te voorzien. Maar hoe kunt u die gebruiken? Zonne-energie omzetten in elektriciteit is steeds rendabeler aan het worden.

Cursus inhoud

Is het opvangen en gebruiken van de zon in ons koude kikkerlandje goed toepasbaar? Hoeveel zon komt er in de zomer naar mijn woning? En hoeveel in de winter?  Is het alleen goed mogelijk in zuidelijke landen of moet, als ik een zonnepaneel (PV) plaats, dit paneel precies op het zuiden gericht staan? Wat zijn de gevolgen als ik daar [..]

Is het opvangen en gebruiken van de zon in ons koude kikkerlandje goed toepasbaar? Hoeveel zon komt er in de zomer naar mijn woning? En hoeveel in de winter?  Is het alleen goed mogelijk in zuidelijke landen of moet, als ik een zonnepaneel (PV) plaats, dit paneel precies op het zuiden gericht staan? Wat zijn de gevolgen als ik daar van afwijk? Welke mogelijkheden zijn er als ik alleen een plat dak heb? Waar moet ik op letten als ik zonnestroom wil oogsten? Wat is salderen? Wat zijn de onderhoudskosten? Wat is een ‘string’ en een omvormer.


In ‘Jip-en-Janneketaal’ wordt de techniek besproken  Naast de antwoorden op bovenstaande vragen leert u hoe u kunt berekenen hoeveel energie naar uw dak wordt gestuurd. Ook leert u op het verschil tussen directe en indirecte zonne-energie. Wat is het verschil tussen zonnestroom en zonnewarmte? Wat gebeurt er als er een slagschaduw op uw dak valt? Hoeveel dak heeft u nodig om alle nodige elektriciteit op te wekken met zonnestroom? En als ik ook geen gas meer wil verbruiken, wat moet er dan allemaal gebeuren? Wat zijn de kosten en hoeveel levert het mij op?

lees meer..
Cursusdata, locatie Er zijn op dit moment geen data gepland. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
Cursus duur 1 dagdeel
Prijs per deelnemer € 250,- (excl. BTW)
Doelgroep VvE-beheerders, woningeigenaren, adviseurs, aannemers, huurders, medewerkers van woningcorporaties, EPA-adviseurs, architecten, energie-adviseurs, energiecoördinatoren, facilitaire managers, gebouwbeheerders, medewerkers technische dienst, projectleiders, milieudienstmedewerkers, BWT-medewerkers, installateurs, werkvoorbereiders, medewerkers van ontwikkelaars, allen die meer willen weten over het actief gebruiken van de zon.