Verwarming bij VvE’s; elke woning een eigen ketel
Cursus inhoud
Om het lekker warm te houden in een woning is er in de winter verwarming nodig. In veel woningen zijn nog gaskachels aanwezig, andere woningen hebben al vele jaren centrale verwarming. Wat zijn de verschillende type cv-ketels die nu op de markt zijn (er worden geen ‘merken’ besproken, maar vooral de verschillen in werking van de diverse soorten ketels)? Waarvoor [..]
Om het lekker warm te houden in een woning is er in de winter verwarming nodig. In veel woningen zijn nog gaskachels aanwezig, andere woningen hebben al vele jaren centrale verwarming. Wat zijn de verschillende type cv-ketels die nu op de markt zijn (er worden geen ‘merken’ besproken, maar vooral de verschillen in werking van de diverse soorten ketels)? Waarvoor dient een overdrukbeveiliging en waarvoor een expansievat? Wat is een open en wat een gesloten ketel? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet ik op letten als een oude ketel vervangen wordt door een HR-ketel? Wat betekenen de diverse stickers en logo’s op ketels. Zijn die in uw situatie van belang?
Welke type kamerthermostaten zijn er? Wat is een optimalisatie en wat een weerafhankelijke regeling? Welke regeling past bij welke ketel? Waar moet er dan op gelet worden? Is het voordeliger een woning altijd een beetje op temperatuur te houden of kost dit (te) veel energie? Is een thermostaatkraan een goede regeling (neen‼). Moet een installatie altijd waterzijdig ingeregeld worden?
Kan een vloerverwarming een goede oplossing zijn in mijn woning? Welke typen radiatoren zijn er? Hoe kan ik mijn woning het beste verwarmen?
Cursusdata, locatie | Er zijn op dit moment geen data gepland. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons. |
Cursus duur | 1 dagdeel |
Prijs per deelnemer | € 250,- (excl. BTW) |
Doelgroep | VvE-beheerders, woning eigenaren, adviseurs, project- en mutatieopzichters, medewerkers van woningcorporaties, EPA-adviseurs, energie-adviseurs, GGD-inspecteurs, BWT-medewerkers, installateurs, leidinggevend monteurs van installatiebedrijven, allen die meer willen weten over het verwarmen van individuele woningen. |